نوارهای آزمایش کاغذ pH برای اندازه گیری اسیدیته یا قلیایی بودن یک ماده استفاده می شود. آنها معمولاً در آزمایشات علمی، باغبانی و حتی در روتین های مراقبت از پوست استفاده می شوند. در حالی که می‌توانید به راحتی نوارهای تست کاغذ pH را از فروشگاه‌ها خریداری کنید، می‌توانید با استفاده از موادی که به راحتی در دسترس هستند، در خانه نیز آن را بسازید. در اینجا 7 مرحله برای ساخت نوارهای تست pH خانگی به همراه 26 نکته آورده شده است:

مواد مورد نیاز:

  • کلم قرمز
  • آب مقطر
  • فیلترهای قهوه یا دستمال کاغذی سفید
  • مخلوط کن یا غذاساز
  • کاسه یا ظرف
  • بطری اسپری (اختیاری)
  • سرکه (اختیاری)
  • جوش شیرین (اختیاری)
  • آب لیمو (اختیاری)
  • آمونیاک (اختیاری)

مرحله 1: محلول نشانگر کلم قرمز را آماده کنید

  1. چند برگ کلم قرمز را بردارید و آنها را کاملاً زیر آب جاری بشویید.
  2. کلم قرمز را به قطعات کوچک خرد کنید.
  3. کلم خرد شده را در مخلوط کن یا غذاساز بریزید.
  4. آب مقطر را به مخلوط کن اضافه کنید تا کلم کاملاً پوشانده شود.
  5. مخلوط را چند دقیقه با هم مخلوط کنید تا مایع صافی به‌دست آید.
  6. مخلوط را در یک کاسه یا ظرف بریزید.

مرحله ۲: محلول نشانگر کلم قرمز را صاف کنید

  1. یک فیلتر قهوه یا دستمال کاغذی سفید بردارید و آن را به شکل مخروطی تا کنید.
  2. فیلتر مخروطی شکل را روی ظرف دیگری قرار دهید.
  3. مخلوط کلم قرمز را به آرامی در فیلتر بریزید و اجازه دهید صاف شود.
  4. روی فیلتر را به آرامی فشار دهید تا تا حد امکان مایع خارج شود.

مرحله 3: نوارهای کاغذی با pH را آماده کنید

  1. فیلترهای قهوه یا دستمال کاغذی سفید را به نوارهای مستطیلی کوچک برش دهید.
  2. هر نوار را در محلول نشانگر کلم قرمز صاف شده فرو کنید.
  3. اطمینان حاصل کنید که هر نوار به طور کامل در محلول خیس شده است.
  4. هر گونه مایع اضافی را با فشار دادن آرام نوار بین انگشتان خود خارج کنید.

مرحله 4: نوارهای کاغذی با pH را خشک کنید

  1. نوارهای کاغذی با pH خیس شده را روی یک سطح یا سینی تمیز قرار دهید.
  2. اجازه دهید نوارها کاملاً در هوا خشک شوند.
  3. این ممکن است چند ساعت یا یک شب طول بکشد، بسته به سطح رطوبت.

مرحله 5: نوارهای کاغذی با pH را آزمایش کنید

  1. وقتی نوارهای کاغذ با pH خشک شدند، آماده استفاده هستند.
  2. یک ظرف کوچک بردارید و آن را با نمونه ای از ماده ای که می خواهید آزمایش کنید پر کنید.
  3. یک انتهای نوار کاغذ pH را برای چند ثانیه در نمونه فرو کنید.
  4. نوار را بردارید و تغییر رنگ را مشاهده کنید.
  5. رنگ نوار را با نمودار رنگ pH مقایسه کنید تا اسیدیته یا قلیایی بودن ماده را تعیین کنید.

مرحله ۶: کالیبره و تنظیم

  1. برای کالیبره کردن کاغذ pH خانگی خود، می توانید موادی را با مقادیر pH شناخته شده آزمایش کنید.
  2. به عنوان مثال، آب مقطر (pH 7) را آزمایش کنید و نمودار رنگ خود را مطابق با آن تنظیم کنید.
  3. اگر متوجه شدید که کاغذ pH خانگی شما نتایج دقیقی ارائه نمی دهد، می توانید با افزودن مقادیر کمی سرکه (اسیدی) یا جوش شیرین (قلیایی) به محلول نشانگر کلم قرمز، تنظیمات را انجام دهید.
  4. نوارهای کاغذ pH خانگی خود را مجدداً آزمایش کنید تا به نتایج دقیق برسید.

مرحله ۷: ذخیره و نگهداری

  1. نوارهای کاغذی با pH خانگی خود را در یک ظرف دربسته یا کیسه زیپ دار نگهداری کنید.
  2. برای حفظ اثربخشی آنها را از رطوبت و نور مستقیم خورشید دور نگه دارید.
  3. توصیه می‌شود برای دقت مطلوب، ظرف چند ماه از آنها استفاده کنید.

نکاتی برای ساخت نوارهای تست pH خانگی:

  1. کلم قرمز به دلیل رنگدانه طبیعی که بر اساس سطح pH تغییر رنگ می دهد، معمولاً به عنوان یک شاخص استفاده می شود.
  2. آب مقطر به آب لوله کشی ترجیح داده می شود زیرا خلوص و دقت محلول نشانگر را تضمین می کند.
  3. غلظت محلول نشانگر کلم قرمز را می توان با افزودن بیشتر یا کمتر آب برای دستیابی به حساسیت دلخواه تنظیم کرد.
  4. فیلترهای قهوه یا حوله‌های کاغذی سفید به دلیل ماهیت جاذب خود مانند نوارهای کاغذی با pH کار می‌کنند.
  5. قبل از استفاده از نوارهای کاغذ pH کاملاً خشک شده باشند تا از نتایج نادرست جلوگیری شود.
  6. برای تفسیر دقیق تغییرات رنگ در نوارهای آزمایش، نمودار رنگ pH را در دسترس داشته باشید.
  7. اگر بطری اسپری ندارید، می توانید از یک قطره چکان یا یک قاشق کوچک برای استفاده از محلول نشانگر کلم قرمز روی نوارهای کاغذ pH استفاده کنید.
  8. توصیه می‌شود هنگام استفاده از محلول کلم قرمز از دستکش استفاده کنید تا لکه‌دار نشوددستان شما.
  9. نوارهای کاغذ pH خانگی خود را با مقادیر pH مربوطه خود برای مراجعات بعدی برچسب بزنید.
  10. برای اندازه‌گیری‌های دقیق‌تر، می‌توانید نوارهای کاغذی با pH کوچک‌تر و باریک‌تر را ببرید.
  11. مواد مختلف را آزمایش کنید تا سطح pH آنها را درک کنید و دانش خود را در مورد اسیدیته و قلیائیت گسترش دهید.
  12. همچنین می‌توانید از سایر شاخص‌های طبیعی مانند آب چغندر، زردچوبه یا شاه توت برای تهیه نوارهای کاغذی با pH استفاده کنید.

سه مرجع معتبر که در تهیه این مقاله از آنها استفاده شده:

  1. ScienceDirect - یک پایگاه داده علمی پیشرو با متن کامل که مقالات مجلات و فصل‌های کتاب را از ناشران مشهور در زمینه‌های مختلف تحصیلی ارائه می‌کند.
  2. انجمن شیمی آمریکا (ACS) - یک انجمن علمی معتبر که مجلات تحقیقاتی با کیفیت بالا در زمینه شیمی و رشته‌های مرتبط منتشر می‌کند.
  3. موسسه ملی بهداشت (NIH) - یک سازمان دولتی اطلاعات قابل اعتمادی را در مورد موضوعات مرتبط با سلامت از طریق انتشارات و منابع تحقیقاتی ارائه می دهد.

در حالی که مراحل و نکات ارائه شده بر اساس منابع قابل اعتماد است، همیشه توصیه می شود هنگام انجام آزمایشات در خانه احتیاط کنید و از پروتکل های ایمنی مناسب پیروی کنید.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...